WELCOME

HOME SWEET HOME

Rabu, 21 Disember 2011

Kenduri kawin Mimi 2011

Salam

Lama tak mengapdet..bizi semacam jer satu dua menjak ni..
Hari ni result PMR kuar kan..Aku debar jarak jauh je la kan..pasai anak2 nak letak mana??
Teringin jugak jenguk budak2 amik result..tapi tak kesampaian..
Rasanya tak ramai sangat..pasai buleh cek pakai sms je..

Last week ada kenduri anak saudara suami..Mimi..
Tahniah sangat2...
Kenduri berjalan lancar..
Pengantin berseri2...
SELAMAT PENGANTIN BARU
SEMOGA KEKAL BERSAMA DAN BAHAGIA KE AKHIR HAYAT..Amin..

Cam besa..tepek gambau skit...:))

Mimi n Fikri..



Penyeri majlis..hihihi..



Sangat letih melayan tetamu..:-p

Sekian..wassalam..

Selasa, 13 Disember 2011

CT...oohhh...CT

Salam

Alhamdulillah..semalam kami dikunjungi seorang sahabat lama..
Sahabat zaman sekolah dolu2...
Sahabat yang susah senang bersama2..
Mengelat pegi prep bersama2..
Nyorok dalam dorm bersama2..
Bermandi manda di bluehouse bersama2...
Menyidai baju bersama2..
Makan kat dewan makan bersama2..

hihihi..bape banyak bersama daa....???

Beliau yang aku maksudkan ialah taraaaa....Cik Siti Wan Kembang..
Makacih ya ct..sanggup bersusah payah menjenguk aku di perantauan ini walaupun ko di Johor sana juga perantau..
at least ko ada jugak nak pegi bercoti-cotian...menyedut makan angin di jalanan..ewahhh..berbunga2 pulak bahasa yea...:-p

Walaupun pertemuan ini hanya seketika..ct otw pi Penang dari Perlis...
Tima kasih banyak2 sahabat..
Tak sangka bertemu jugak kita yek..:))
Nanti kalau ke utara..singgah lagi yek..

Meh aku tayang sikit gambau ct and family...

-
-
-
-
-
-

Ct, husband and bb Uwais...happy family..:))


Tuan umah aka tuan belog turut menyibuk..hihihi
Kakak macam biasa.. terlepas dari sangkar..oppssss..pagar
Pantang bukak pagar..sure ada yang mengambil kesempatan...

Pesanan penaja...
* Kalau aku ke Selatan..aku cari ko ekk???

Sabtu, 10 Disember 2011

Montot kena sodok..

Salam..

Ari tu kan..masa on the way balik utara..kami laki bini saja2 ler sembang2 kosong..Kunun2 anak2 dah ramai..ape lagi..kita tuko ler keta besau sikit..sian anak2 kan???

Dok sebut2 kat mulut tu..MPV la kan..Alza ke..ape ke...Dalam ati aku pun seriau la jugak..Slalu org kata..jgn dok sebut2 nak beli keta baru..sat lagi ada yang merathiii..(ala2 Kiah Propa..)  ngajuk...:-((

Mata kiri aku plak..dah seminggu 2 ni dok kedip2 tak renti..Hmmm...apa berita yang aku nak dapat ni yekk.
Orang kata..kalu mata kiri kedip..nak dapat berita tak elok...

Tup2...beberapa ari pas tu...cik somi buat soklan cepumas...
'AWAT KETA JADIK LAGU NIII???'


Aku kool ajer..
'JADIK APE..AII DOK UMAH JER CUTI SKOLAH NI..TAK PI MANA2 PONG."
Haa...bernas tak jawapan..dah keja aku ngasuh anak2 kat umah...
ofkos tak melancong melencong ke shopping complex kann???

Aku nak bagi bayangan..ape2 jadik pun..yuu laa yang drive bang oii...betoi dakk??

Mak aiii...tengok2 montot keta hakak dah kena sodok dek non oiiii!!!
Kecik ati hakak...sedih tau...sob..sob...
Kot yea pun nak sodok..pi la sodok keta lain....aduiiii....!!!

Maka..aku pun korek la segala celah bedah...kompoi duit bagi cukup...aii tak suka tauu...!!!
Ni simpanan untuk beli handbag baru..huhuhu...tensi..tensi...

Habis ratus2 jugak laa...nak ketuk..nak cat semula...
Tak baik orang tu....Angry aiii..!!!
Tak sempat nak amik gambau montot kena sodok...so aii bagi uolss tengok montot yang dah kilat..buleyy???


Kalau tengok luaran..nampak okey ajerr...dalaman...aiii jer yang tauu..sadisss...:-p

Jumaat, 9 Disember 2011

3 bulan berlalu

Salam...

First time aku buat entry waktu malam..Time ni 2 daripada 3 orang kanak2 sudah lena..
Tergerak plak hati aku untuk buat entry ni...

Semalam 8/12/2011..irfan hadi dah masuk 3 bulan..dah bawak pegi cucuk..alhamdulillah...sihat2 ajer..
Kejap betul masa berlalu..besar dah anak2 depan mata..

Aku teringat pengalaman masa bersalin anak ketiga ni...
Kat spital kerajaan..
Actually..sumer anak aku bersalin caesarean...dan semuanya di spital ni jugak..

Kakak ngan abang...masa bersalin kat depa dulu..merasa la aku dok kelas pertama..
yeala..dok spital 3 hari kan....kalau bersalin normal..rasanya sehari dah bleh balik...

Kunun2 yang adik ni pun..bleh la jugak dok kelas pertama jugak..
Tup2....penuh..tah cam maner..ramai plak yang beranak time ni...huhuhu...
Masuk la aku kelas kedua...
Kelas kedua pun ok jugak...tapi bila dah ada pengalaman kelas satu..mula la nak banding macam2 kan..??
Cenggitu laa..cenggini la...
Itu tak buleh..ini tak buleh...
Ada part yang aku gerammm...ada part yang biasa2 jer...
Aku rasa maybe org lain tak banyak komplen macam aku ni..

Masuk wad sebelum bersalin..panas gilerrr..rasa cam nak pakai kain jer...
Memang aku tak boleh tido..belum campur dengan patient yang berdengkur lagi..kuat gilerrr..
Dah laa esoknyer aku nak menyerah diri nak operate...huh..!!! Penin..penin..

Dah dapat baby..tukar wad lain..kelas 2...
Malam tu..ada misi bertugas...memang kerek sikit...:-p
Aku tekan butang merah..pasal nak panggil misi..angkat baby untuk menyusu..last2 aku plak yang kena sound..
Katanya..'jgn suka2 nak tekan butang..ganggu org lain..',,..huk aloh..abih..pasang butang tu nak buat ape..buat pameran???

Belum habis lagi...misi tu bising2..kata macam2 kat aku..katil aku serabut..pening kepala tengok..suh aku bangun..pi toilet...suh aku kemas katil..dll..
Mereng ker ape??? Tak ke aku konpem takleh bangun???
Pasai tu aku tekan butang panggil hangpa...Hadoi la..ko ada masalah problem gamaknyer??

Ada lagii...
Aku pasang kipas meja..kan panas n nyamuk banyak...
Tersingkap la langsir..
Misi tu kata lagi..."Jangan tarik langsir ni..nanti tak nampak apa2 jadik..."
Aku mendidih darah jawab laa....SAYA TAK BULEH BANGUNNN..
MACAM MANA SAYA NAK TARIK LANGSIR TU....?????

Aku tau la ko keje syif malam..hagak2 laaa sikittt..
Sempat jugak aku jeling nametag dia...tapi aku malas nak ingat...;p
Buat habis space dalam otak aku ajerrr...

Tapi dalam ramai2 misi..sorang tu ajer yang pening..yang lain sumer okay..
Memang aku puji laa tugas2 misi ni..sanggup cuci sumer kotoran, najis yang kadang2 patient sendiri pun rasa kesian...Memang satu kerjaya yang mulia dan terpuji laa...
Dan selama 3 kali aku kat spital ni...layanan misi2 lain sumer ok..esp..wad kelas pertama..ofkos la kan???

Ni tajuk misi ke haper entry ni...aku pun tak paham???
Aku nak citer pasai anak aku kan...
Balik2 si montel ni jugak diulang tayang seploh kali....


Masa ni umur Irfan Hadi 7 hari..baru lepas cukur jambul..
Menguap sakan..
Slim lagi masa ni..Berat lahir 3.1 kg
Paling ringan banding ngan abang dan kakak..
Time ni aku nak pegang pun tak berani..banyak di handle oleh cik somi...

Masa aku dalam tempoh berpantang ni..kat perut aku berlaku hematoma...
atau nama tak saintifiknya..darah beku...memang terkejut giler,,,
Doc kata  1 dalam seribu kes...
Doc yang rawat aku pun terkejut..terkeluar perkataan ' MASYAALLAH'...Aku lagi gabra beb!!
Perut aku jadi biru kehitaman...betul2 atas luka pembedahan
Patut la time aku kat spital..semua misi yang tengok aku kata..'pale'..'pale'..

Kat 10 hari aku kena ulang alik klinik..
Irfan plak kuning / jaundice..agak tinggi..200 lebih bacaannya...

Now...selepas 3 bulan
-
-
-
-





Ni pulak gambar hampir 3 bulan..
Berat sekarang ialah 7.4 kg...
Hmmm...syukur Alhamdulillah...sihattttt..!!!


Aku karang esei ni saja laa..
untuk kenangan anak cucu nanti kan..
Bukan nak burukkan sesiapa...sebab aku pun tak sebut nama sesiapa..
Cuma nak kongsi pengalaman..

Syukur sangat2...aku semakin pulih..
Aku ngan anak pun dah semakin sihat...
ALHAMDULILLAH sekali lagi atas RAHMATMU INI YA ALLAH...

Isnin, 28 November 2011

Terlondeh...

Salam dan selamat pagi..

Tetiba jer ada selamat pagi kan..Saja nak bagitau..time ni la kalau aku ada masa nak apdet pun..sebelum ada banyak urusan sebentar lagi...:-p

Saja nak share satu part yang paling aku suka tengok tentang mamat sorang ni...

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Selalunya adegan ni berlaku tengah2 malam buta..perut dah kenyang..perlu di'burppp'kan.
Tetapi mata tak tahan ngantuk...Gini lah jadinya...

Habis pipi dah terlondeh...hihihi...Sweetkan???
Masa ni..umur masih lagik 2 bulan lebih....geram betul aku tengok...:))


Jumaat, 25 November 2011

Hambek Kau!!

Salam..

Semalam ari gaji kan???
Aku pun siapkanlah cenonet sumer ni..konon nak gi shopping la kan...beli barang dapur jer pun...
List tempat yang aku nak pegi bukan main panjang lagik..nak bawak rakyat kemain ramai..gane gitu??

Dalam dok pikir2..cik somi balik...selepas habis mesyorat..keputusan diambil..aku pegi sorang2...cik somi jaga anak2..
Aku pun menyeludup diam2...supaya rakyat tak perasan...

Salah satu lokasi yang aku nak pegi ialah kedai Cap X ni. Bukan ape, ari tu aku beli sebotol jus oren..tup2..balik umah botol jus tu dah berlubang..kena makan ngan cik ti kot...Aku nak gi tukaq la kan..
Takkan nak makan jugak dah tau benda tu rosak..tak kira la luaran ke dalaman ke...

Pegi2...tokey ngan penolong tokey banyak songeh la plak!!
Nak resit la...tak ada perisa yang sama laa..
Habih camner ni..aku tanya?? Takkan nak makan barang dah rosak???
Balik dulu..pi cari resitt!!

Hamboi-hamboi...kedai sekangkang kera..ko nak banyak songeh..!!!
Aku dah la kalut ni..mana ingat anak2 lagik..nak beli barang2 lagi...nak balik masak lagi..
Ade masa aku nak layan???
Kalo ko punyer kedai macam gedung beli belah terkemuka peringkat antarabangsa...ok lagik!!
Barang pun bape hinggit la sangat!!

Aku pun berderau darah..mendidih beb!!
Aku sound.. 'Kalo macam ni..tak payah tukar barang...bagi jer kat korang'
HAMBEK KAU!! ...Aku hempas atas kaunter..aku blah..

Minum la jus tu sampai kembung..aku tak heran...
Aku tak gi dah kedai ko..melainkan semua kedai lain dah ranap..
tinggal kedai ko yang sekangkang kera tu jer...!!!

Kasik aku panasss jer... :-(

Takdek gambau adalah tidak enak..jadi tontonlah gambau ini...


ni anak2...masa baby 7 hari..slim lagikk... :-)




Sekarang..hihihi...ambik kau!!!

look at me!!!!


Cool skit jiwa aku tengok anak2..

Babai...;-p

Ahad, 20 November 2011

Handbag Baru..

Salam..

Bertemu kembali..Memandangkan ramai dah bertanya bila aku nak mengapdet blog yang dah berkarat ni..ku gagahi jua...

Sejak2 menambah ahli baru dalam keluarga ni kan...alasan takdak mood sudah tidak boleh diaplikasikan lagi...kena guna alasan 'TAKDAK MASA..'..serius...memang bizi giler..!!!

Mana aku nak cekau nak masak, basuh kain, suap makan anak2...nak jadi bodigad lagik....(si abang sibuk nak buli adik..siap kepit hidung adik lagik...!!)...huhuhu..sabor je lerr..syukur laa dah cuti skolah kan..??

Aku tak rasa aku punya entry 'comeback' mampu diulas panjang lebar..cukuplah sekadar memperkenalkan ahli baru keluarga kami..jeng..jeng..jeng....

-
-
-
-
-
-

Muhammad Irfan Hadi.. ( 2 bulan lebih..)

... dan juga memperkenalkan handbag baru aku...huhuhu....

-
-
-
-
-





Alhamdulillah...semuanya dipermudahkan...
Syukur atas rahmat dan kurniaanNYA yang tidak terhingga...


Sehingga ketemu lagi yer....babai semua...
i lap uols..!!!


Jumaat, 24 Jun 2011

Bila benci..aku simpan dalam hati

Salam..

Lama sungguh tak bersiaran..start cuti skul ari tu...Aku balik kampung daa...
Mula aku ingat mood belum mari lagik..dok mengendap blog orang lain jer...
Hari ni pun mood tak bagus lagik..tapi agak bagus kiranya dapat dikongsikan di sini  ...supaya aku tak tensyen sorang2...

Pagi tadik aku pi beli barang kat supermarket...barang dapur stok sebulan...cik somi dok umah mengasuh anak2...kalo bawak depa...lagik tensyen aku dibuatnya...

Habis beli barang..aku pi beli nasi bungkus pulak...malas masak..
Ni sumer gara2 sinki umah aku tersumbat dah banyak hari...cik somi cuba baiki...lagi teruk jadinya...:-(

So, barang2 yang aku beli masih dok dalam pelestik...aku dok ingat sat lagi la nak kemas...slow2 la kan...
Aku dok usha jugak la..botol2 sos dalam pelestik tu..selamatkah..kah..kah..???? Harap2nyer la kan...

So..dah tido 2/3 round..cik somi balik kampung....anak2 aku dah suap nasik bungkus ..apa lagik...membuta la keje aku di hari jemaat...
Bila bangun..lapor la pulok..!!!! Siap2 nak masak...

Dalam pada tu...

Si kakak dok berdrama swasta...menjejes2 air mata nak kuar main ngan kawan2...
Syarat aku senang jer...ayah ada..korang buleh main..kalu ayah takdak..kem salammmm..!!!
Sapa nak jaga...??? Jadi apa2 nanti..jenuh aku!!
ok, nangis la kakak dalam sejam..aku bagi tempoh..kul 6 sampai kul 7 jer pintu umah bukak...
Tepat kul 7...aku tutup...!!

Si Iqbal pulak..sangat bermurah hati membantu menyusun botol2 sos dan kicap masuk dalam peti ais...
dalam pada aku dok tengok tu...berkecai jugak akhirnya si botol sos cili....huhuhu...

Sadis...sadis....
Perut aku lapor.....
Si kakak nangis tak berenti...
Botol sos cili dah pecah...kaca di merata-rata....sos bertaburan...
Si iqbal berlari-lari riang di atas sos...
Sinki aku tersumbat..

Sekarang..
Nak kena kutip kaca botol sos...
Nak kena mengemop lantai....tapak kaki kecik bersos di sana sini...
Hati aku jadi..sakit..dan sakit...dan sakit lagi...
aku kontrol...sabor...dan sabor...dan sabor....sebelum aku bertukar kaler jadik hijau...!!!!

Itu belum kira lagik....
Kain kat ampai tak angkat lagik..
Kain dalam 2 bakul penuh belum lipat lagik..
Pinggan mangkuk berduyun2 tak basuh lagik...sinki punya hal...
Aduhhhh...!!!!


Aku bencik...dan aku simpan dalam hati.....!!! huhuhu....


Gambar hiasan diceduk dari Google...
Sekian terima kasih....

Sabtu, 28 Mei 2011

Ibu Mithali di Musim Cuti..

Salam hujung minggu..

Bukan senang aku nak berhujung minggu macam orang2 lain kan...Kami kat sini kan keje hari Ahad..
Jadi kesempatan ini kena hargai sebaik mungkin..How??..aku pun taktau..
Rutin harian berjalan seperti biasa..tiada yg luar biasa..cik somi kejer macam biasa..:-(

Ntah bila aku nak balik kampung halaman pun tak tau..nak mengikut jadual cik somi la pulak kan..dah profesion tak sama..gitu ler gayanyer...
Tahun ni, tak penah lagi balik kg..dah habih setengah tahun..macam la jauh sangat ye dakk??
Member yang dok obersea pun, dah dekat 10 kali balik Mesia..huhuhu...

Okay..mari ikuti jadual aku yang agak padat hari ni...
Sesudah subuh, gosok baju cik somi..sedia minuman..goreng cekodok pisang dengan penuh kasih sayang..hihihi..

Ohh..sangat penuh kasih sayang la kan??..hitam legam..
Separuh dah bekalkan cik somi...
Bungkus dalam plastik jer..dah katanya takmo guna tupeware kan..
Tak larat nak jawab kalo berlaku apa2 pada tupeware tu kan..
Paling tidak pun..dapat mesej cinta amaran ..
'Bang, jgn lupa bawak balik semula Tapeware tu tau..mahal aii beli...!!'...

Tu sarapan cik somi..tuk anak2 juga..penuh dengan kasih sayang..
Cik somi nak kuar tadi...'Bang, bak mai sepuluh hengget..nak beli paper ngan nasik lemak..'..
Aku pun berdesup la kuar pas cik somi p keje....
Sian plak anak2 nak sarapan sat lagi kannn???

Sangat memenuhi nilai2 Ibu Mithali bukann???
Sarapan untuk 2 orang...2 hengget....
Dah kalo aku masak..sat lagi aku pulak nak ngabiskannyer..
sangat tidak baik untuk kesihatan ...
Nasi lemak untuk aku???
Dah lama selamat dalam perot..
Paling tak tahan bila makan nasi lemak..mata aku pun layu di tasik madu..mula nak lelap seround..!!

Jadual aku lepas ni..disambung dengan aktiviti melipat kain baju yang berbakul2...
pastu mendobi kain cadar, selimut dsb..
pastu...ohhhh!!!..marking ketas peksa....
aduiii..yang ni paling aku malas....
buat keje umah di umah...
buat keje skul pun di umahhh...
Dah.. buat cenggana....keje makan gaji kan..kan..kan..???

Okay...see you soon..
Babai.... :-p



Isnin, 23 Mei 2011

Ku mencari-cari dirimu..

Salam..

Jiwang la pulak tajuk..iye dak??...Nak buat tajuk masakan..jemu plak nengok. Masak tak segah mana..kepochi jer lebih..

Dua tiga menjak ni...keje aku makan jer yekk..

Kelmarin, balik dari skul...pas solat aper sumer cukup..aku pun bersiap2 nak bersilat kat dapur..
Kakak tak balik lagi, jadi si iqbal ni mula nak menepek kat aku..keje nak dukung dia jek...sambil aku masak..nak gendong dia plak..letih oooiiii...!!! Dah la perut dok main muzik..aku dengan gigih siapkan bahan2 masak. Iqbal pulak dok selongkar barang2 masak aku..

Idak ler nak masak yang meletop2 pun...sempoi jer...
Dok tumis2 bawang ngan cabai....aku mencari-cari...
Tak jumpa....
Cari lagi...
Atas dapur...dok menumis...
Mana nih??? Ajaib sungguh...
Perut dah laporrr nih..!!

Tengok gambau menumis dulu yekkk...!!

Sila abaikan tunku dapur yang berkarat tu yekk..!!
Aku pun dok ngidam lama dah nak buat kitchen cabinet puluh-puluh ribu siap ngan mikrowave ngan oven..
nak masak macam2 la konon...tetiba tukar tajuk..:))
-
-
-
-
Sambung citer...


Aku pun cari saspek utama....
IQBALLLL...!!!!
Mana Fishhhhhh????

Dia buat derkk...Ntah paham ke idokkk...
Fish mana??? Ibu nak masak ni???
Siap buat donno lagik...
Aku mula keciwa....Adoiii..cepat la....ibu nak masak cepat ni...!!!
No respon...

Aku pun tertunduk keciwa...chewahhh!!!
Mula menjalankan penyiasatannn ...
Dalam bilik..tadak...
Depan tibi...tadakkk...
Dapur...tadak..
Banggg (Iqbal..)..mana fish ibu...??? sambil aku melakukan aksi terlampau mengangkat tin susu...

Hadooiiii laaa....
Aku tak putus asa...
Darah Mc Gyver aku mula memberontak dan membuak2...siasat lagi dalam kesamaran kelaparan...
AKHIRNYAA.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


Ni la fish yang aku dok cari2 sambil menunjukkan aksi angkat tin susu...
Lokasi..???? Dalam Storrrr....

Huk Alohhh...!!! Masak Sardin pun kecoh satu Malaysia...;-p

Khamis, 19 Mei 2011

Menu Berprotein Tinggi

Salam..

Aku pun tak paham..pasai apa bulan ni aku rajin nak mengapdet entry dlm blog. Apa2 pun, hari ni entry masih lagi berkisar tentang masak memasak. Sila jangan kagum lagi. Masakan hari ni bukanlah yang meletop-letop seperti masakan orang lain. Korang kena tahu level kerajinan aku dulu yer..Tidaklah setinggi mana sehingga menyebabkan meleleh air liur korang semua.

Memandangkan beberapa minggu lepas, ada kuar tibi pasai harga ikan yang murah teramat di negeri Jelapang Padi ini..(harga beras tetap mahal walaupun pengeluar padi....sama harga cam yang korang beli..!!) aku pun mengambil inisiatif ini dengan memasak menu yang jarang2 muncul di rumah ini. Kalo korang tengok tibi..harga ikan yang asyik bermuram durja ini aka  ikan termenung atau nama saintifiknya ikan kembong..adalah sekitar RM1.00 hingga RM2.00 sekilo. Ada nelayan yang cukup susah hati kerna ikan bermuram durja ini ada ketika mencecah RM0.30 sekilo..Ada percaya???..Ini kenyataan. Sila Percaya..!!

Menu yang menggunakan ikan sebagai bahan asas ini turut popular dalam umah ini sehingga menerima permintaan yang amat tinggi. Sib baik jugak warga umah ni mintak menu yang mudah2 ye dakk???
Jeng-jeng-jeng..Menu ini bertajuk.....'IKAN CELUP TEPUNG'...kihkihkih...sedap youuu...!!

Mari kita sama-sama saksikannya....TARAAAA.....


Ikan celup tepung digandingkan bersama teh tarik..nampak agak janggal..
Namun, permintaan cik somi jangan di bangkang...


Ikan berposing dari jarak dekat...
perlu berdiri sama tinggi dan duduk sama meja dengan sos cili....

Sekian la sudaa..menu berprotein tinggi hari ni..
Kalau nak bekalan protein yang lebih lagi...sila gunakan tepung berprotein tinggi...!!
sELAMAT mENCUBA...


SEKIAN, WASSALAM...

Isnin, 16 Mei 2011

Asam Tumis Tenggiri Sempoi

Salam..

Janggal plak rasa bila tajuk entry adalah nama masakan. Bukan apa, lama bebenor aku tak masak masakan yang vogeh2..takat masak nasi goreng, ayam masak kicap, ikan masak sambal..tu je la menu ulangan tiap2 minggu..Sampai ada peminat setia kat umah ni komplen...

'Ibu ni asyik masak nasi goreng jer..masak la yang lain...'..kakak bersuara..
'Lauk tak dak..ayah tak beli...'..aku jawab ikut sedap mulut..
'Abih tu, ada ayam dalam nasi goreng tu ape???',..aisehh..terkena plak aku..
'Bawang takdak..sok baru nak beli..."..aku jawab lagi..

Malehh tau...nak masak yang renyah2 ni..Slalu nak makan sedap2..tunggu hujung minggu, baru mood masak aku datang..
Memandangkan hari ni cuti umum, aku gagah jugak masak sikit2...
Ni laa lauk aku yang sempoi...aku ngan adik iqbal dah makan siap2..si kakak belum lagik..pasai dia baru jer makan nasi lemak bekpes tadik..(nasik lemak beli tau, bukan buat sendirik..!!)



Ni la rupanya, asam tumis tenggiri sempoi..bahan2 asas jer yang ada..aksesori lain takdak..
Cukuplah takat aku nak makan anak beranak...bukan senang nak tunggu aku masak yang vogeh2..

Vogehkah ini???

Hari Guru lagi...dan lagi..

Salam..

SELAMAT HARI GURU UNTUK SEMUA GURU...

16 MEI setiap tahun..hari yg disambut oleh guru. Tak terkecuali aku...
Sambutan tahun ni ok la jugak..semua diuruskan oleh pelajar..

Time yang paling bestt..adalah time jamuan makan..Aku makan secara bersungguh-sungguh tanpa mengira hujan dan panas...(Time aku makan tadi, tetiba jer hujan plak..!!)

Nak kata sedappp...sedap la jugakkk..tapi idok ler dibuat di hotel2 mewah. Dlm skul ni jugak..Ok la..

Hadiah??? Ada la skit2..tidak la sekencang tahun2 sebelum ni...
Aku sendiri menyumbangkan hadiah berupa gincu Cap Mabeling...pada diri sendiri...itu pun sebab stok mulut merah aku dah abiss...hihihi..Kalau korang nak tau..kat sini..depa panggil gincu tu..mulut merah...hihihi..Masa aku mula2 dengar tu..jenuh aku gelakk...kehkehkeh...

Meh ler kita tengok gambau aku aku ngan sorang kawan...shine ker..tak shine...
Dah katanya Watershine kan???

Ni masa atas pentas..dok dengar perutusan..sempat jugak la aku posing..
Kengkawan lain sumer buat baju baru, baju cantek2...sempena hari guru la kan..
Aku jer sorang pakai baju lama...sedih tau..!!
Kes???..nak buat baju pun..tak muat nanti..pakai sat sangat...
Lagi buleh jimat....sian kat aku kannn???


Ni pulak gambau ramai2 masa sebelum belarak masuk dewan..ngan kompang n bunga manggar bagai..
Aku yang mana satu???..Haaa yang buat peace tu...hihihi...tema tahun ni kunun2 purple...meriah la jugak..

Selalu kalau hari guru..sms yg masuk pun meriah jugak...
Salah satu yg aku berkenan..yang ni..

Jadilah seorang guru..
Yang hadirnya di TUNGGU..
hilangnya di RINDU
ilmunya di BURU...
nasihatnya di SERU...
tingkah lakunya di TIRU.....

Tetiba aku teringat...baru lepas mengamuk ari tu kan..mesti budak2 menyampah nengok aku..
ohhh..WAT EVERR!!

Sebagai penutup, aku dedikasikan ucapan hari guru ini khas untuk insan2 berikut:

CIKGU DERUS BIN AHMAD (Pengetua bersara..)
CIKGU SARIZAN BINTI DERUS (Cikgu Akaun)
CIKGU MUHAMMAD HAFIZ BIN DERUS (Cikgu Sukan)

termasuklah diriku sendirikk..CIKGU SARIP DOLLL....(Cikgu Merapu )..
selamat hari guru untuk semua guru...muahhhh..!!
aii lappp uollsss...Babai..

Ahad, 15 Mei 2011

Hari Guru Kakak...

Salam..

Sok, Hari Guru kan??
Semua orang ada guru.....so maknanya guru  ni sangat penting..betoi dak??

So, aku cam biasa, ni tahun kedua menyambut Hari Guru untuk guru2 di sekolah kakak..
Balik skul tadi, terus pegi shopping complex yg terkemuka di Gurun ni...(ya la sangattt...)..pilih la mana2 hadiah yang aku rasa sesuai...ada guna, comel dan yang penting ada bajet...

Ari tu dah tanya kakak..cikgu kat skul ada bape orang..??
1. Cikgu Jiha
2. Cikgu Iffah
3. Cikgu Izzati
4. Cikgu Siti
5. Cikgu tak tau nama (kakak kata cikgu ni masak makanan depa kat sekolah..:-) )

Pilih punya pilih, syok sendiri...kakak memang konpem aku tak bawak...sat lagi..keja aku jadi berganda2 pulak...Jadi, balik beli barang, baru ambik kakak...

Ni la rupa hadiahnyer...simple2 jer la yekk.. :-))

Wooden Art Gift - Frame + Pen Holder...nice..!!

Skang ni tak payah nak gigih balut2 hadiah....
nak gunting, selotep bagai..
masuk dalam paper bag...siapppp...!!!

Aku pun pelik..pasai apa aku plak yg over bila tiba time Hari Guru ni...
Mungkin niat nak suruh anak2 lebih menghargai pengorbanan guru agaknya..

Selalu2 la kan..kalo bab2 bagi hadiah ni..bebudak besar..memang kurang sikit..
Kalo sek men tu..dapat anak murid Form 1, hadiahnyer meriah laaa...
Kalo dapat anak murid yg tua sket...tak de la sangat..
Lagi satu pengalaman aku la kan..selalu yg bagi hadiah..bebudak yg dok kelas belakang...
ingat sungguh depa kat cikgu2 ni..
bebudak kelas pandai..aku tak pasti..
mungkin depa pandai dengan usaha sendiri gamaknyer...

Kalo yang jenis jumpa cikgu kat supermarket ker..pasar malam ker..nak tegur cikgu, cium tangan bagai..
ni pun dari anak2 murid kelas belakang..kalo yg pandai2 ni..takat angkat kening pun dah cukup baguss...
Apa2 pun, kami cikgu2 ni..bukan mintak dijulang tinggi pun..
dah amanah untuk mendidik kannn...?? Ikhlasss gituuu....

Tetiba macam nak nyanyi lagu...

Kami Guru Malaysia...teng..teng..teng.....
la..la..la..(huh..aku tak ingat dahh!!!)

Tahun ni punya feel Hari Guru dah merundum...
semua ni kes aku tak boleh balik cuti lama2..seminggu jer..pasal ada kem kat skul...
Tak suka tau..!!!!

Tapi, bila mengenangkan aku nak cuti lama nanti kan..
bulan semilan, sepuloh, sebelas..dua blas....huhuhu..besstttt...!!!..

OK la...banyak dah merapu...
sekian...wassalam...


p/s : SELAMAT HARI GURU UNTUK SEMUA PENDIDIK ANAK BANGSA..!!

Jumaat, 13 Mei 2011

Sekuntum Mawar Merah...Sebuah Puisi...

Salam..

Beberapa hari lepas kan, kita berdating ngan cik somi kat sebuah restoren terkemuka di Gurun ini. Cik somi p amik kakak sama. Sambil dok tunggu, sempat gak kita baham santap nasi beriani sepinggan...mana leh tahan tengok orang makan jer kan...

Bila kakak ngan cik somi sampai..kita nampak kat tangan kakak ada sekuntum bunga ros...canteekkkk..
Kakak hulur kat kita...EEmmmm, sape tak sonok kan...Tapi ada sikit konpuse di situ...besday aku kah??..hari ibu kah???..hari guru kah??? Sumer bukan rasenyerr..kot ya besday aku pun...nehi kabi nehi!!
Mana mungkin cik somi amat romantis gitu...

Aku syak ni mesti bunga free..!!! Ada dapat kat mana2...tak pun jumpa kat mana2..??? Logik dak...??

Meh ler kita nengok gambau dulu...Zassss...!!



Tima kasih yang tak terhingga kepada cik somi kerna ingatan yang special ini...
Sekuntum Mawar  Merah..

dan Puisi yang bertajuk...
-
-
-
-
-
-
-



SELAMAT HARI JURURAWAT....


Aku dah kata kan...mesti lebih2 yang kat spital tu.... :-0

Apa2 pon bang...AII LIKEEE..!!!

Ahad, 8 Mei 2011

Hot Weather..??

Salam..

Sambungan kisah kelmarin..
Hari ni hot lagik..tuk kelas yg seterusnya..tapi kurang skit darjah celcius berbanding ngan kelmarin...
Kelmarin aku campak buku budak sumer sekali..hari ni aku lempar sikit jer..pasal sikit jer yg ngantor... :-p

Bukan pasai aku insap ke haper...marah tetap marah..
Tapi sumer ni gara2 aku tak sihat...malam tadi macam nak napas pun tak buleh..
Terpikir gak aku..ke bebudak ni baca serapah ke haper ke..yea lah..mana nak tau zaman skang ni..macam2 bulah jadik...huhuhu..melalut ke situ pulak yekkk...Feeling2 artis gitu..!!Macam ada orang heran ngan aku, yea tak??

So ari ni aku kejer sekerat hari je yekk..mintak balik awai ngan bos...Aku kata cam nak tumbang jer..
Mesti bos bagi punyer kan..Kot aku tumbang sungguh..ada deme daya nak ngangkat kome???

P klinik tadik, pastu terus balik umah..tido seround, si mamat ni pun sampai umah...
Ekceli, mamat ni pun tak baper sihat..aku saspek la kan..sumer ni pasai cuaca laa...
Panas sungguh2...Asal panas, minum ais...panas lagik..ais lagik....Body aku pun dah konpius..sat panas, sat sejuk..tu meragam macam nak pitam....

Hopefully, sok aku baik smula...bukan pasai nak bebaik ngan kanak2 kat skul..aku nak tengok depa nak buat haper...Aku rase, depa pakat gelak ramai2 jer...'Tu lah, marah2 lagik...Hambeekkk..Dah sakitt..!!'
Padan ngan muka aku, ye dakk??

OK, sikit gambo Mamat ini ngan Otomen...nyenyak di buai mimpi....

Nampak kurus skit coz baru baik demam...
Kot aku yg demam...idok ler kurus pun kannn??
Di samping Otomen ngan buku Beng-10..

Sebelum Tuan Puteri Gunung Jerai balik..baik aku tido seround siap2....
Huh..panassss..Harap2 la pas ni ujan pulak..InsyaAllah..

Saya sedang ANGRY..!!!

Salam..

Pagi tadi aku p skul..mood masih baikkkk...:-))
Bila aku bukak buku, nak semak la konon...mood aku dah cuakkk...!
Aku kira buku...tak cukupp..!!
Aku panggil sorang budak...p kutip buku yang lain..bagi cukup..sebelum aku naik hantuu..!!!

Tetiba..bila buku dah cukup....aku sudah hampir jadi hantu Kak Limah balik rumah...
Mereka ini betul2 mahu menguji sejauh mana aku boleh pergi...
Dengan sengaja bagi aku naik angin...
Bukan sepoi-sepoi bahasa okey...dah jadi ribut topan La Nina, La Nino, Topan Ricard (ada ker??..aku hentam jer), Topan Rubi dan segala adik beradik topan yg lain....:-((

Bila aku baik....memang baikkkk.....(memang perasan..:-p)
Bila aku tak baikkk...baik korang hati2....
Nahassss.....!!

'Saya ajar kamu sungguh-sungguh..ini balasan kamu ya???'
'Hantar kerja macam sampahhh..!!!'

Aku ulang perkataan 'sampah' itu hampir 10 x....memang marah giler beb...!!

Bukan itu saja...semua sampah itu aku campakkan...memang aku tau tak baik...
tAPI bILA MARAH MENGUASAI DIRI..AKU TETIBA LUPA DIRI...


gAMBAR ini diceduk dari tenet...Agak comel juga bila aku marah kan???


Aku buat tak heran kat budak2 ni...sampai abis masa..

Tup2...nak kuar kelas....sorang minah ni mai dekat aku..
'Cikgu, jgn marah ya..kami mintak maap...Selamat Hari Ibu'

Aku senyum jaa...Nampaknya mereka ni agak berani nak sapa aku lagikkk..
Kalo aku..tobatttt...nak kuar cepat2 ..... :-(


Jumaat, 6 Mei 2011

Hari Ibu..

Salam..

Lama tak buat entry..perasaan malas mencengkam jiwa..ewahh!!
Tapi memandangkan hari ini hari istimewa...ku gagahkan diri...



KHAS UNTUK EMAK TERSAYANG.....SELAMAT HARI IBU

PN. SARAH HJ. ISMAIL

JASAMU TIDAK TERBALAS...:))





gAMBAR2 ini diambil di sini...thanks tuan punyer blog.. :))


Aku pun tanyalah soklan cepumas kat anak dara sorang ini...

'Kakak nak bagi apa kat ibu sempena Hari Ibu'....


Jawab si kakak...

'Emmm...Ibu ambik jer lah ape2 yg ada dlm umah ni..kakak pun tak tau nak bagi ape..'

Ohhh...sungguh bertuah aku sebagai seorang ibu.. :-p

eemmmm...alahaiii...


Rabu, 20 April 2011

Yeayyy..Kak Rosh buat GA..:))

sALAM..

Member kat skul kita nama Kak Rosh..
Banyak kali dia bagitau kat kita..dia ada buat GA..

Wahh..kita sangat bz..tak sempat nak jenguk blog kak...:-P

Today..dia ingatkan lagi..Today is last day..!!
Mana tau menang kan...

Dalam dok ngantuk..tenyeh2 bijik mata..(hari masih siang key..)
Kita gagah jugak bukak tenet..who knows??
Kak Rosh kate, kalo menang, buleh dia bagi by-hand..tak yah nak ngepos2..
Aku rasa ada can..hihihi..

Sape2 teringin join, buleh aja...
Kelik sini yaaa...rosheyzcraftworld.blogspot

Hadianhnya..ngak tau dong...??
Ape2 jer..asal name hadiah..kita okay jer kak...hihihi

Jumaat, 1 April 2011

Depa yang tengok kami...

Salam

Lama sungguh tidak merapu di dalam blog ini..
Aku sangat sibuk berhibernasi...seiring dengan cuaca yang sejuk-sejuk basah...
Sangat bermalas-malasan tahap gaban...

Masakkk????
Jauh panggang dari api..
Buku masak aku ntah ke mana??..
Dari 365 resepi yang ada..baru satu resepi aku cuba.. :-p
Masa beli ari tu kemian kecoh satu donia...

Ini semua tak lain dan tak bukan.....jeng..jeng..jeng...'pembawakan budak'...
Alhamdulillah..rejekiiii....

Dalam dok malas peringkat tertinggi..aku masih lagi berjalan ke umah aka belog orang lain..esp kengkawan baik tak kira jauh atau dekat...cuma tak tinggal jejak ajer..
So, korang yang ada blog tu, tak payah susah hati sangat...aku senantiasa baca apa yang korang dok mengarut tu..hihihi...

Ok, dasar M (malehhh) sudah tiba...aku tunjuk gambau buah hati pengarang jantung yang berdua ini...
Dalam aku dok masak masakan yang paling senang dalam dunia....ini kerjaan mereka...:))


Sangat chumelll bukann..!!!
Apabila mereka di tonton oleh televishen....:-p

bye..jumpa lagi..

Isnin, 14 Februari 2011

Ya Rasulullah..dalam mengenangmu..

Salam Maulidur Rasul..

Pagi tadi..lepas solat Subuh..sempat nengok tv...tetiba ada video clip ini..
Rasa sangat cantik susunan ayat-ayatnya..

Teringin berkongsi dengan sahabat2 semua.. :))

Sempena hari yang baik ini..marilah sama-sama kita menghayati lirik lagu yang sangat indah ini..untuk renungan bersama.....lirik ini aku kopipes....


searched  from google...



Rasulullah



Artist: Hijjaz


Song Category: Nasyid


Rasulullah dalam mengenangmu


Kami susuli lembaran sirahmu

Pahit getir pengorbananmu


Membawa cahaya kebenaran




Engkau taburkan pengorbananmu

Untuk umatmu yang tercinta

Biar terpaksa tempuh derita

Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya



Tak terjangkau tinggi pekertimu


Tidak tergambar indahnya akhlakmu


Tidak terbalas segala jasamu


Sesungguhnya engkau rasul mulia


Tabahnya hatimu menempuh dugaan


Mengajar erti kesabaran


Menjulang panji kemenangan


Terukir namamu di dalam Al-Quran



Rasulullah kami umatmu


Walau tak pernah melihat wajahmu


Kami cuba mengingatimu


Dan kami cuba mengamal sunnahmu




Kami sambung perjuanganmu


Walau kita tak pernah bersua


Tapi kami tak pernah kecewa


Allah dan rasul sebagai pembela



p/s: Alhamdullilah..kita insan-insan yang terpilih menjadi ummat Nabi Muhammad..
      Semoga kita mendapat syafaat..Amin...





Jumaat, 11 Februari 2011

Tak sanggup tengok

Salam

Malam tadi, kek yang aku order sudah sampai.
Tq pada Cik Na..anak menakan cik somi yg tulung order..
Bila jalan2 kat blog org lain..dok tengok kek cekelat ni..
Mana boleh tengok jer beb..!!..
Lantas aku terus mengorder...hihihi...

Kek Coklat Lembab...
Memang lembab gilerr....marbeles and gojesss and nyummy...
Harga tidak mahal mana...
Sangat berbaloi dengan rasanya...




Ni pun satu benda yang tak sanggup tengok saja..
Must Buy Product..hihihi..!!!

Buah Mata Kucing...
Sedapppp....



Alhamdulillah..
Masih mampu makan makanan yang sedap2...secara sederhana..
Semoga dijauhi dengan sebarang penyakit...
Aminnnn.....

Mission Possible

Salam

Lama tak nampak kan..sibuk memanjang..
Kali ni kita nak share citer skit..

Beberapa minggu lepas kan..kita pergi kedai buku yang terkemuka kat Gurun ni...
Carik buku tuk anak2...Beli la buku tuk kakak..Citer Cinderella...bagus gak buku ni..

Tetiba nampak satu buku yg agak bagus untuk diri sendiri...hihihi..
Nengok rega..boleh tahan....nak beli sendirri..aku tak sampai hati...
Hah..!!! Idea sudah datanggg...!!
Aku mintak hadiah ngan cik somi baguih gak nih..!!! hehehehe....

Malam tu...aku menyuarakan hasrat kat cik somi..
Apa dia cakapppp????
'Buku Resepi...???..  U bukan slalu masak pun..!!!..'..
Hambik kooo....Bedebekkk kat muka sebijik....
Aku cepat2 carik idea untuk mendefend kan diri sendiri..

Tetiba..cik somi sambung ayat lagi...
'Bolehlah...U kalo masak jarang2 pun..ok jugakk...(sedap la tu..)..'
Horeyyyy...Tak yah kuar duit sendiri.....kihkihkih...

Tapi itu story beberapa minggu lepas...
Aku tunggu punya tunggu..mana hadiah nih..!!!
Aku pun hantor ler mesej...
Nak cakap depan2 kang..tak pasai2 kena jerkah..i tak sanggup u...

Jangan lupa hadiah besday. Buku Resepi..
Mesej yang ringkas lagi padat... :-))

Haaa...petang tu jugak kami berjumpa2an di pasaraya yg terkemuka di Gurun..hihihi..
Cik somi aii yang sangat romantik pun hulur duit...
'Nahhh..ambikk..p beli buku resepi....'..sambil menghulur sekeping not...

Huih...bukan kata nak balut hadiah cantik2ker..buh reben ker...aku membebel dlm hati..

Bang..duit lebih aii ambik tauuu...!!!..hihihi..
ngan harapan buku tu ada ler diskaun banyak sikit...murah rezeki..

Apa2 jer lah bang..janji aku dapat buku free...bukan senang tau aku nak beli buku resepi...
kalo majalah banyak..
paling2 aku terliur nengok gambau makanan pun..aku pegi buat meggi...bapok ler pemalasnyer...

Inilah hadiah besday aku tahun ini...Taraaa...


Sila abaikan habuk2 atas lemari
kalo cik somi bising2..aku jawab..'Bang..aii kan pakai spekk..tak nampak habuk kecik2 ni..'..
Cik somi kata..'Haa..jawab..jgn tak jawabbbb...!!.."..

Hihihi..Buku ini ialah hasil nukilan Chef Terkenal..Chef Liza...
Slalu kita jumpa dalam blog2 masakan..
Harga sangat berpatutan..
1 Hari 1 Resepi..
Ada 365 resepi tauuu..!!
Gambar2 yg sangat cantik..
(Tetiba aku promosi lebih2..??..)
Memang sesuaii kalo korang nak beli..
Kalo nak bagi hadiah pun cukup sesuweiii..tapi nak bagi aku..beli hadiah lainnn..
Ni aku dah adee....~!!!


Resepi paling aku nak teraiiii....



Sebabb..... sangat mudahhh...
Rebus..Lenyek..Gaul Tepunggg...Buh gula...Siapppp..

Aku rasa..beli lagi mudah kannn..4 ketuiii...Seringgit jer...:)

Ok..
Misi no 1 dah berjaya...
Aku ada lagi satu misi..
Aku dah lantik sorang PA tak bertauliah untuk menjalankan misi ini..
siap ngan gadget lagi...
Si kakak yg baik hati...sanggup menolong si ibu di kala susah dan senang...

'Kakak..cakap ngan ayah kan..besday ibu..ibu takmo kek tauuu..!!!
'IBU NAK MAKAN MEKDONELD!!..'

Besday ibu kan..bila jam ni tunjuk nombor PATBLASSS...
hAHAHA...
hARAP2 bERjaYa...
Aminnnn....

p/s : Kat Gurun takde MekDi tau..
       Kalo ada..aku tak payah ber misi bagai..aku pegi terus ngap ajer..... Sekiannn...Wassalam..

Gadget yang dibekalkan kepada my PA....huhuhu...


Sabtu, 5 Februari 2011

Tumpang Seri Pengantin

Salam.

Tajuk ntah apa2..
Hari ni baru nak update..
Selepas beberapa hari yang sibuk dan menyibuk dek kerana kenduri di sebelah cik somi..

Aku macam biasa..
Sibuk nyer sikit-sikit..
Menyibuk pun ada jugak..

Maleh cakap panjang..
Perabih air liuq..
Meh kita nengok gambo...
Pengantin Baru.....
dan tukang sibuk...



04022011
Di majlis pernikahan
Alor Star





 Ehemmm....sapa lagi kalau bukan tuan blog...
sibuk interframe..





05022011
Hari kenduri belah pengantin pompuan..
Sila fokus kepada pengapit pengantin lelaki..
ehem..ehem...my cik somi...






Makan kenduri..

Aku lagi..dan lagi...
Mentang2 blog aku kannn....
Kakak tak dapat di kesan..
My cik somi...apa lagi..makan kat meja pengantin..
time ni..anak ngan bini ntah ke mana dahh...!!

iQBAL...PEACEEEE......



SELAMAT PENGANTIN BARU
BUAT
SUHAIMI & NORITA

Semoga Bahagia Dunia dan Akhirat..Aminnn...

Selasa, 1 Februari 2011

Februari muncul lagi...

Salam..

Dah masuk februari kan..rasanya baru tahun baru..
Bulan ni rasanya special..sbb besday aku bulan februari kan..
Takde lah sonok mana pun..
bukannyer nak dapat seprise...
Dinner di hotel ker...i-Pad ker...Rantai Emas ker...ape2 jer la...
Sekadar nak tengok ada orang ingat ke tidakkk.. :))

Peristiwa sadis 2 tahun berturut2 ialah..aku celebret besday awal..
Cik somi dgn konfiden..mengajak kami anak beranak menjamu selera..
bagi meraikan besday aku 10 hari lebih awal..
Kalo setahun..kira ok lagi...Ini 2 tahun okayyy..!!
Aku nak tengok tahun ni ingat ke tidakkk..???


Kali ni citer si kakak..
Dia dah tau kira bulan..tapi tak tau maksud hari bulan lagik..
Dia tau kalau besday aku bulan dua..tapi tak tau bape haribulan..

Tup..tup..dia tersentap masa aku amik dari sekolah kelmarin..
'iBU...kAKAK...lupa nak beli kek....'..
'kakak tak sayang ibu'..jawab aku..
'Tapi kakak takdak duit..takpe..nanti kakak ajak ayah beli kek'..

Balik umah..ayah buat boo layan..
Aku tengok jer..si kakak..apa dia nak buat..

Apa lagi ...meraung-raung menangis....tersedu-sedu...
Kasihan kakak...
Cik somi dah mula menjeling..
Dia tanya apa hal??? Aku kata..kakak nak sambut besday ibu..Kakak tau bulan 2 je..
Cik somi kata...cakap kat dia betul2..14hb kan..bukan hari ni..

Aku kata dalam hati..'Aikkk..ingat pulak tahun ni?????..'..

Gambar beberapa tahun lepas..

Tima kasih kakak..kerana ingat kat ibu..

Kalau kakak tak ingat pun..ibu tetap sayang kakak..
Walopon kakak asyik kena cubit..hehehe....

Ahad, 30 Januari 2011

Semuanya sudah uzurrrr....

Salam

Pagi ni lalok sikit..

Pas makan nasi lemak beli pagi tadi..mata sudah mula kuyu...dan layu...
Mood takdak..
Bukak katun bagi mamat sorang ni tengokkkk...
Aku pun dah sepiii...
Skang baru ok skit..
Memang betoi2 kawww itu nasi lemakkkk...!!

Hari ni nak citer pasal umah kami..
Walopon umah sewa...
Tapi tetap..Rumahku..Syurgaku...

Kita tengok gambau dulu...








Demi mengembangkan kreativiti dan bakat anak2..aku pun beli whiteboard dan marker..
Inilah hasilnya..

Aku tak pasti..nak bertempik atau bergumbira...atau berguling2 ketawa...huhuhu...
Huduh kemain laa umah ni..

Kalo tuan umah tengok...mesti terharuuu..!!!






Ni aku rasa baru beli dalam 2/3 tahun lepas..
Dah terkehel tengkuk...
Ikat ngan plastikk..

'Bang..kena beli baru ni..??'..
'Ehhh...tak payahhh...elok lagi ni...'....jawab cik somi penuh konfiden..
'Elok ke banggg cenggini..???'...
'Tunggu umah baru kita siapppp...!!!'..sambungnya lagi...

Emmm..rumah baru order tu kannn...
Sebiji batu bata pun tak naik lagi tauuuu...!!!

Apa pun..: Baiti...Jannati...

Wassalam..